Besplatne seanse tokom praznika: prijavite se za podršku terapeuta

Praznični simboli mogu da inspirišu u nama prijatna osećanja i podsećaju na sentimentalne rituale i vreme s dragim ljudima. Možemo ih, pak, doživljavati i kao opterećenje onda kada nam deluje izazovno da se i sami pridružimo veseloj prazničnoj energiji. Objave na društvenim mrežama koje prikazuju porodice u usklađenim džemperima sa šoljama vrućeg kakaa predstavljaju idiličnu sliku, no iza svakog takvog prizora krije se često dosta neizgovorenih osećanja koja praznici donose.

Doživljaj da se ovih meseci ne osećamo onako kako bismo želeli, ili onako kako nam nalažu da bi “trebalo” može doprineti da doživljavamo krivicu. Osećaj usamljenosti tokom praznika može učiniti da se osećamo kao da nešto nije u redu sa nama. Čini se da svi ostali znaju kako da budu srećni, kako da budu zajedno, kako da budu praznični, veseli i vedri. Ali osećanje usamljenosti tokom zimskih praznika je izuzetno uobičajeno. Naročito tokom još jedne godine koju smo proveli u pandemiji.‍

Zato smo odlučili da po treći put, u cilju prevencije, organizujemo terapijsku inicijativu i okupimo grupu psihoterapeuta koji su zainteresovani da održe jednu besplatnu psihoterapijsku seansu u periodu od 15. decembra 2021. do 15. januara 2022. godine svima koji osećaju da bi im takva vrsta podrške značila.

Šta podrazumeva jedna besplatna psihoterapijska seansa?

Jedna seansa nije i ne može biti reprezentativna za celokupan psihoterapijski proces niti odnos. Ipak, može vam omogućiti da u određenoj meri doživite iskustvo psihoterapijske seanse, i vidite kako to sve u praksi zapravo izgleda.

U okviru jedne psihoterapijske seanse možete odabranog terapeuta da pitate sve što vas zanima o psihoterapijskom procesu ili o terapijskom pristupu koji izabrani terapeut koristi. Možete da se raspitate o problemu sa kojim se suočavate, dobijete stručno mišljenje i smernice kako da mu pristupite i koje terapijske tehnike, knjige, aplikacije, grupe podrške i slično da koristite.

Naravno, jedna seansa nije dovoljna da se bilo koji problem reši. Ponekad je potrebno nekoliko susreta da se problem uopšte opiše. Savetujemo vam da na ovu seansu dođete sa što konkretnijim pitanjima kako biste je najbolje iskoristili.

Ukoliko ste, nakon jedne besplatne seanse, zainteresovani da sa izabranim terapeutom stupite u psihoterapijski proces, svakako to možete predložiti. Budući susreti nakon besplatne seanse zavise samo od vašeg dogovora sa izabranim terapeutom. Ukoliko terapeut nije u mogućnosti da nastavi proces sa vama iz bilo kog razloga, ili ukoliko vi niste u mogućnosti da finansijski ispratite dalji proces, budite slobodni da terapeutu potražite drugu preporuku za vas.

Kako da zakažete seansu?

 1. Odaberite psihoterapeuta sa liste koja je pred vama kao i konkretan termin koji je dostupan. Vodite računa da možete odabrati jedan termin po osobi, kao i da termin morate navesti precizno i prijaviti se za njega najmanje 48h pre održavanja samog termina.
 2. Na adresu besplatneseanse@gmail.com pošaljite nam:
  – svoje ime i prezime,
  – broj telefona i imejl,
  – u par rečenica opišite pitanje / temu / problem s kojim se javljate za jednu besplatnu seansu.
  (Ukoliko ne zakazujete za sebe, važno je da imate saglasnost i sve navedene podatke osobe za koju zakazujete seansu.)
 3. Dobićete imejl kao potvrdu da je zakazivanje bilo uspešno. U sledećih nekoliko dana kontaktiraće vas izabrani psihoterapeut sa detaljima o seansi. Za bilo kakve izmene vezane za termin ili lokaciju, dogovaraćete se direktno sa psihoterapeutom.

Prijave ćemo primati do 25. 12. Napominjemo da je broj termina ograničen, što znači da nećete biti u mogućnosti da zakažete seansu ukoliko su svi termini popunjeni. Budite slobodni ipak da nam se javite ukoliko želite da vas povežemo sa određenim terapeutom i lično se dogovorite o potencijalnoj saradnji.

Pored toga, dodajemo i par važnih napomena. Molimo vas da nastojite da ih se pridržavate kako bismo zajedničkim trudom doprineli da podrška terapeuta stigne do svih koji su je zatražili u okviru ove inicijative.

 • Molimo vas da jednu seansu zakažete isključivo kod jednog terapeuta po vašem izboru. Ukoliko ista osoba zakaže dve ili više seansi kod istog ili različitih terapeuta, sve zakazane seanse će biti otkazane.
 • Pre zakazivanja termina dobro razmislite o svojoj dostupnosti, kako ne bismo došli u situaciju da svoj termin ipak otkažete, i time uskratite podršku drugim ljudima koji su zainteresovani.
 • Ukoliko birate online seansu, vodite računa da obezbedite sve potrebne uslove (poput dobre konekcije i privatnosti).

Upoznajte psihoterapeute

Navedeni terapeuti su se odazvali na naš poziv da doniraju određeni broj seansi. Drago nam je da se broj terapeuta koji su se odazvali akciji značajno uvećao u odnosu na prošle godine, a neki su sa nama već drugi ili treći put po redu.

Predstavićemo svakog od njih. Videćete njihove slobodne termine za besplatnu seansu, kao i način na koji je predviđeno da se seansa održi (uživo ili online).

Katarina Kovač
Psiholog i REBT edukant pod supervizijom

TERMINI SU POPUNJENI!

Rođena 1989. godine u Beogradu, diplomirala početkom 2013. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer psihologija rada. Smer koji sam izabrala, studentske prakse, kao i rana karijerna iskustva su usmerila moju karijeru ka sektoru ljudskih resursa, te u istoj sferi radim već 8 godina. Isprva sam pokrivala različite oblasti ljudskih resursa, od selekcije i regrutacije, razvoja, upravljanja učinkom itd, ali sam se od pre 2 godine usmerila specifično na treninge i razvoj i isto toliko dugo vodim tim koji se aktivno bavi ovom oblašću u jednoj većoj kompaniji. Ipak, i pored toga što obožavam ovaj posao, sve vreme mi nedostaje ono zbog čega sam i upisala psihologiju, a to je pomoć i podrška ljudima kroz psihoterapijski rad. Stoga sam 2018. godine upisala edukaciju iz oblasti REBT-a. Trenutno sam edukant pod supervizijom, na četvrtoj godini. Sa klijentima aktivno radim godinu i po dana, i susretala sam se sa različitim temama u zavisnosti od toga šta klijenti donesu na psihoterapiju. Za sada terapiju radim samo na srpskom jeziku.

Jovana Lazarević
Psiholog i licencirani RE&KBT terapeut 


TERMINI POPUNJENI!

Ja sam psiholog i licencirani RE&KBT terapeut. Radim oko 3 godine, trenutno u Sinergija centru. Radim samo na srpskom jeziku. Najviše radim na temama uslovnog vrednovanja sebe spram postignuca, perfekcionizma, problemima anksioznosti, usamljenosti, prihvatanja ranjivosti, izgradnja saosećajnog odnosa prema sebi.

Jelena Ristić
Lekar specijalista kliničke farmakologije i REBT terapeut pod supervizijomTERMINI SU POPUNJENI!

Završila sam medicinu i specijalizaciju iz kliničke farmakologije. Na 4. godini sam REBT edukacije kod Prof Zorice I Tanje. Radim na srpskom jezilku. Uglavnom imam klijente sa temom prokrastinacije, anksioznosti i blage depresivnosti.

Snežana Nikolić
Socijalna radnica i TA psihoterapeut

Termini za online i uživo seanse (u Beogradu)
12. 1. u 19-20h

Po profesiji sam socijalna radnica, aktuelno na radnom mestu supervizora na Nacionalnoj dečijoj liniji i Roditeljskom telefonu. Ove usluge pripadaju Centru za zaštitu dece i omladine u Beogradu. Psihoterapeut sam u okviru pravca Transakciona analiza, edukovana u okviru TA centra Instituta Psihopolis. Savetovanjem i terapijom se bavim unazad nekoliko godina. Najčešće teme su anksioznost, depresija, savetodavni rad sa roditeljima.

Aleksandar Mratniković
Master psiholog i REBT terapeut pod supervizijom

TERMINI SU POPUNJENI!

Moje ime je Aleksandar Mratinković, master psiholog, diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu tokom 2016. godine. Trenutno sam na završnoj (četvrtoj) godini REBT edukacije kod dr Zorice Marić i dr Tatjane Vukosavljević Gvozden. Tokom prošlih godinu dana sam radio sa nekoliko klijenata, teme su uglavnom bile razne vrste anksioznosti, problemi sa adaptacijom u poslovnom okruženju, kao i gojaznost. Radim na srpskom jeziku.

Maja Stepanović
Psiholog i TA psihoterapeut u edukaciji

TERMINI SU POPUNJENI!

Po zanimanju sam diplomirani psiholog i psihoterapeut sam u edukaciji (četvrta godina relaciona i integrativna TA). Psihoterapiju radim sa odraslima, nisam specijalizovana za neku određenu temu, ali najveći broj klijenata sa kojima radim dolazi zbog anksioznosti i/ili depresije. U struci radim više od 10 godina, a psihoterapijom se bavim dve godine. Psihoterapiju radim samo na srpskom jeziku.

Tanja Jovanović
Socijalni radnik i transakcioni analitičar savetnik pod supervizijom

TERMINI SU POPUNJENI!

Bavim se savetovanjem odraslih. Kada klijent dođe na savetovanje pristupam mu individualno, sa puno razumevanja i empatije, pravimo plan tretmana, postavljamo ciljeve i radimo u okvirima Transakcione analize. Pored klasične TA koristim integrativni i relacioni pristup, u zavisnosti od potreba klijenta. 

Sa svojim dosadašnjim klijentima radila sam na poljima asertivnost, poboljšanja slike o sebi, emocionalnim teškoćama, prevazilaženja zastoja, aktiviranja kapaciteta  i postizanja željenih promena. Pored toga imam iskustvo u radu na brigama, iskrivljenim uverenjima, partnerskim odnosima i odnosima u porodici.

Prethodno iskustvo u korporativnom setingu otvorilo mi je i mogućnost rada sa klijentima pri izazovima na poslu koji se tiču: loše komunikacije, nemogućnosti iskazivanje stavova i zauzimanja za sebe, postavljanje granica i prevazilaženje burnouta. Radim na srpskom jeziku.

Danlijela Rajović
Psiholog, psihoterapijski savetnik u edukaciji za Sistemskog porodičnog terapeuta

TERMINI SU POPUNJENI!

Psihoterapijom se bavim od 2018.godine. Od 2011-2019. godine radila sam kao psiholog u Gradskoj upravi grada Beograda – Komunalnoj policiji na poslovima pružanja psihološke podrške komunalnim policajcima u radu. Od 2019. sam zaposlena u Republičkom geodetskom zavodu kao psiholog u Odeljenju ljudskih resursa. U međuvremenu sam volontirala u Centru za prevenciju narkomanije.

Zorana Brozović
Psiholog i REBT psihoterapeut pod supervizijomTERMINI SU POPUNJENI!

Problemi sa kojima radim su: anksioznost (socijalna i zdravstvena anksioznost, napadi panike, fobije) i depresija. Često se ljudi javljaju kada iskuse interpersonalne probleme ili im je potrebna podrška u donošenju značajnih životnih odluka. Gotovo uvek u osnovi njihove patnje su nezdrave emocije kao što su bes, povređenost, osećanje krivice, sramota i druge. Radim na srpskom i engleskom jeziku.

Ana Pavlićević
Psiholog i sistemsko-porodični psihoterapeut pod supervizijom

TERMINI SU POPUNJENI!

Nakon završenih osnovnih akademskih studija (2014-2018), sa dobijenim zvanjem diplomirani psiholog, upisala sam četvorogodišnju edukaciju iz sistemske porodične terapije. Nakon diplomiranja radila sam u obrazovnom i zdravstvenom sistemu, a trenutno sam zaposlena u Ministarstvu odbrane kao referent za psihologiju. Sva stečena znanja i iskustva omogućavaju mi da bolje razumem porodičnu dinamiku i odnose, što su i primarne oblasti mog psihoterapijskog rada sa klijentima.Trenutno sam treća godina edukacije, u okviru AST-a, koji je evropski akreditovan trening institut za psihoterpaiju. Radim kao psihološki savetnik i psihoterapeut pod supervizijom. Pored sistemske porodične terapije, završila sam i početni kurs iz psihoterapijskog modaliteta Transakciona analiza.

Rad sa klijentima podrazumeva individualnu, partnersku, kao i porodičnu terapiju. Oblasti rada sa klijnetima: relacioni problemi, emocionalni problemi, separacioni problemi, nedostatak bliskosti, teškoće u komunikaciji, maladaptivni perfekcionizam, savetodavni rad sa roditeljima.

Tea Dubočanin
Psiholog i geštalt psihoterapeut pod supervizijom

TERMINI SU POPUNJENI!

Psiholog sam, na završnoj godini sam iz geštalt psihoterapijske edukacije, radim pod supervizijom i pored toga imam završen prvi nivo iz EMDR edukacije. Najviše me interesuje rad sa traumom, a sa klijentima radim aktivno oko godinu dana. Radim na srpskom i engleskom.


Ivan Čanžek
Somatic experience psihoterapeut pod supervizijom

TERMINI SU POPUNJENI!

Moji su stručni interesi većinom usmjereni na individualnu psihoterapiju (TA, Geštalt), rad na tijelu (Somatic), rad sa traumom (Somatic), partnersku terapiju (Geštalt) te grupnu terapiju. Sva 3 terapijska pravca primjenjujem u svom radu. Trenutno radim u privatnoj praksi u Zagrebu. Radim razne vrste terapija i savjetovanja, krizne intervencije i tretmane lijećenja traumatskih događaja. U slobodno vrijeme sviram gitaru, treniram Salsu i trenutno razmišljam o udomljavanju jednog štenca.

Vanja Katić
Psiholog i REBT psihoterapeut pod supervizijom


TERMINI SU POPUNJENI! 

Na trećoj sam godini REBT edukacije, od aprila meseca tekuće godine sam počela da radim psihoterapiju sa klijentima pod supervizijom. Pored REBT-a, imam završen kurs iz konstruktivističke koučing psihologije i dve godine edukacije iz TA. U radu sam najviše imala iskustva sa anksioznim klijentima, prokrastinacijom i temom zlostavljanja.

Jelena Samardžija
Master psiholog i konstruktivistički psihoterapeut pod supervizijom

TERMINI SU POPUNJENI!

Diplomirala sam psihologiju, osnovne i master studije, na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Psihoterapijom se bavim već 4 godine i trenutno radim pod supervizijom, s obzirom da sam u procesu pisanja završnog, diplomskog rada u okviru konstruktivističke edukacije. Iako je konstruktivizam moj krovni pravac, u radu koristim i druga znanja i veštine koje stičem koliko formalnim toliko i neformalnim obrazovanjem.

U svojoj dosadašnoj praksi najčešće sam se sretala sa problemima koji se tiču izvesnih životnih kriza, anksioznosti, nečega što bi se moglo nazvati depresivnim raspoloženjima, poteškoćama pronalaženja motivacije ili pak prevazilaženja nekih akutnih problema sa kojima se klijenti susreću poput izvesnih gubitaka ili pak nešto konkretnije poput izazova na fakultetu, poslu, u nekom odnosu… Klijenti dolaze sa različitim poteškoćama i svaka priča ima neku svoju specifičnost i nit koju treba oslušnuti. Radim na srpskom jeziku i usled trenutne situacije sa pandemijom, radim isključivo online (skype, zoom, viber, wa, klasičan poziv…)

Jovana Krotić Čelikić
Psiholog i konstruktivistički terapeut pod supervizijom

TERMINI SU POPUNJENI!

Po obrazovanju sam psiholog i psihoterapeut pod supervizijom, konstruktivističkog usmerenja. Verujem da je odnos izmedju klijenta i psihoterapeuta ključan za izazivanje terapijske promene te stoga akcenat u radu stavljam na nekritičkom prihvatanju klijenta i podršci. Jako mi je važno da razumem klijenta iz perspektive vremena, a ne samo sadašnjeg trenutka i da upoznam njegov sistem konstrukata i značenja koja pripisuje događajima. Smatram da je za dobrog psihoterapeuta jako važno da se konstantno usavršava i edukuje i iz tog razloga dosta vremena posvećujem dodatnim edukacijama iz različitih psihoterapijskih pravaca i modaliteta.

Primarno radim sa odraslima i adolescentima, kao i parovima. Deo mog rada je usmeren i na rad sa mamama i pružanju podrške u prevazilaženju teških emocija i perioda koje majčinstvo sa sobom nosi. U dosadašnjoj praksi sam se najčešće susretala sa temama depresivnosti, anskioznosti, paničnih napada, fobija, usamljenosti, problema u partnerskim i porodičnim odnosima itd. Imam dugogodišnje iskustvo u radu sa traumama i pružanju pomoći žrtvama rodnozasnovanog nasilja i trgovine ljudima. Terapije radim na srpskom i engleskom jeziku

Bojana Marićević
Pedagog i psihoterapeut pod supervizijom (Transakciona analiza)

TERMINI SU POPUNJENI!

Završila sam osnovne studije pedagogije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Ubrzo nakon toga, postajem volonter centra za prevenciju samoubistva i emocionalnu podršku „Srce“. Tu shvatam, kroz pružanje emocionalne pomoći ljudima, da je psihoterapija moj put i smisao. Postajem član Udruženja za Transakcionu analizu Srbije (UTAS) i tada počinje moja edukacija za psihoterapeute uz mentorstvo dr Danijele Budiše Ubović. Krajem 2020. godine postajem savetnik volonter u savetovalištu za mlade pri Novosadskom humanitarnom centru (NSHC) i kontinuirano superviziram svoj rad. Trenutno sam treća godina napredne edukacije iz transakcione analize. Sa klijentima najviše koristim relacijsku transakcionu analizu koja je usmerena na odnos klijenta i psihoterapeuta. Trudim se da svakom klijentu prilagodim terapiju, a sa velikim entuzijazmom i posvećenošću ulazim u taj proces. Takođe se trudim da upoznam i druge psihoterapijske modalitete kako bih još više obogatila svoj rad, znanje, iskustvo i sebe lično.  Radim samo na srpskom jeziku. Oblasti kojima sam se bavila: Postavljanje ličnih granica, samopouzdanje, asertivnost, socijalna fobija, panični napadi, problemi u partnerskim odnosima, emocionalna praznina, emocionalna zapostavljenost, preterana krivica, gubitak, oporavak od bolesti, sindrom sagorevanja, suicidne misli, bolje upoznavanje i razumevanje sebe, porodični odnosi.

Jelena Hajduković
MA klinički psiholog i transakcioni analitičar – savetnik


TERMINI POPUNJENI!

Psihoterapijom se bavim 4 godine i imam iskustva u radu sa različitom problematikom. Unazad godinu dana držim psihoedukativne radionice na teme partnerskih odnosa, bliskosti, anksioznosti, zabrinutosti, kao i predavanja na temu informisanja o psihoterapiji.

Sandra Činčurak
Master pedagog i RE&KBT terapeut pod supervizijom

Termini za online seanse:

10. 01. u 18:30-19:25h
13.01. u 16:30-17:25h
13. 01. u 17:30-18:25h

Završila sam bazični nivo Terapije usmerene saosaćanjem (Compassion Focused Therapy) i RE&KBT dece i adolescenata. Terapijom se bavim od 2017. godine.  Volontirala sam:  u okviru projekta Pričajmo o tome – besplatno psihološko savetovanje studenata; u okviru projekta  pružanje besplatne psihoterapijske pomoći u krizi Covid -19 u organizaciji Saveza društava psihoterapeuta Srbije. Saradnik sam Ubuntu Centra za rast i razvoj ljudskog potencijala. Glavne teme sa kojima radim: anksioznost, panični napadi,  depresija, bes, prokrastinacija, lični razvoj, životne krize,  strah od javnog nastupa, međuljudski odnosi, komunikacija,  roditeljstvo, itd. Radim uživo u Beogradu i online.

Jelena Toljević
Psiholog i porodični psihoterapeut

TERMINI SU POPUNJENI!


Psiholog (Fakultet za medije i komunikacije) i porodični psihoterapeut (Asocijacija Sistemskih Terapeuta), imam svoje strukovno udruženje čiji sam osnivač i predsednik “Psihodilište”, radim psihoterapiju privatno i pri Pastirskom pravoslavnom centru. Bavim se psihološkim savetovanjem i terapijama pet godina, a najčešće teme su anksiozno – depresivni poremećaji, separacije, lični rast i razvoj, partnerski odnosi i roditeljstvo.


Milica Milovanović
Psiholog i psihodramski psihoterapeut pod supervizijom

TERMINI ZA INDIVIDUALNE SEANSE SU POPUNJENI!
Termini za psihodramsku grupu, uživo u Beogradu
15.01.2022. u 17.00-19.30h

Psihologiju sam diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a psihodramski metod učila u RAIP-u (Regionalna Asocijacija za primenu psihodrame i integrativne psihoterapije). Pored Morena, tvorca psihodrame, u psihoterapijskom i savetodavnom radu  inspirišu me i egzistencijalisti poput Jaloma i Roloa Meja. Psihodrama je akcioni metod u kome u terapijske svrhe koristimo scenske tehnike i tehnike zamene uloga. Najčešći terapijski ciljevi su ublažavanje simptoma (anksioznosti, depresije), izgrađivanje bolje adaptiranih obrazaca ponašanja, razvoj ličnosti, oslobađanje spontanosti i kreativnosti. U okviru ove inicijative želim da ponudim termine i za individualni rad i za rad u grupi.

Ana Perović
Master kliničke psihologije i konstruktivistička psihoterapeutkinja

TERMINI SU POPUNJENI!

U svom pristupu volim da integrišem konstruktivističku psihoterapiju, kao svoje primarno psihoterapijsko uporište, sa elementima mindfulness praksi, telesne psihoterapije i drugih humanističkih pravaca. Verujem da je svaki susret klijenta i psihoterapeuta jedinstven, kao i da je odnos koji gradimo u terapijskoj praksi jedan od najvažnijih resursa za klijentovu promenu te nastojim da svoj rad krojim kroz pažljiv kontakt sa osobom preko puta sebe.

Osim pružanja podrške ljudima koji su preživeli različita traumatska iskustva, dosta sam se bavila temama anksioznosti i depresije, suicidalnosti, problema u porodičnim i partnerskim odnosima, iskustvom emigracije, seksualnošću i problemima sa sterilitetom, LGBT temama, prevladavanjem burnout-a, te različitim stresovima kroz koje prolaze osobe u okviru životnih kriza. Takođe, moj dosadašnji terapijski put doveo me u kontakt sa psihoterapijskim i savetodavnim radom s klijentima iz različitih kulturoloških pozadina (radim sa klijentima sa engleskog govornog područja, ali i klijentima iz raznih zemalja širom sveta koji preferiraju online rad). Radim sa odraslima i parovima.

Kristina Karanović
Master psiholog, spec.vaspitač; psihoterapeut pod supervizijom (REBT)

TERMINI SU POPUNJENI!

Prethodno završeni ACT osnovni nivo, Praktičar Atos Metoda Milenka Vlajkova, TA 101, OLI uvodni kurs. Master studije su bile usmerenja integrativna psihoterapija. Radim na srpskom i engleskom jeziku. Teme: anksioznost, strahovi, strah od mišljenja drugih ljudi, različitost, emocije, roditeljstvo…

Nataša Milinković
Master psiholog i REBT psihoterapeut pod supervizijom

Termini za onlajn seanse:

10.01. u 10.00-11.00h
11.01. u 17.00-18.00h

Osnovne akademske studije, kao i master studije psihologije, završila sam na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, na modulu klinička psihologija. Stručne prakse obavila sam na VMA (Kabinet za psihijatriju) i IMZ (Dnevna bolnica za afektivne poremećaje), nakon čega sam godinu i po dana volontirala radi stručnog usavršavanja, takođe na IMZ (Kliničko odeljenje za psihotične poremećaje). Trenutno sam na završnom nivou, edukacije iz Racionalno-emotivne bihejvioralne terapije. Imam godinu dana iskustva u radu sa klijentima. U terapijskom radu, najčešće sam radila sa anksioznim poremećajima, umerenom depresijom, problemima u interpersonalnim odnosima i komunikaciji. Radim online, na srpskom jeziku.

Ana Pavlović
Psiholog i REBT psihoterapeut u edukaciji

Termini za seanse onlajn ili uživo (u Beogradu)
11.01. u 10-11h online
12.01. u 10-11h online
12. 01. u 15-16h online
13.01. u 10-11h online
13.01. u 14-15h online

ACT praktikant pod supervizijom. Član sam Društva Psihologa Srbije i NVO Sinergije u Leskovcu. Krenula sam da se bavim psihološkim savetovanjem tokom leta ove godine i do sada imala nekoliko desetina klijenata iz Srbije i inostranstva, trenutno sa više od deset redovnih klijenata. Radim pod redovnom supervizijom. Radim online i uživo (prostor je u Beogradu, Zvezdara, blizu sportskog centra Olimp). Teme sa kojima radim su: anksioznost, panika, stres na poslu, karijerno savetovanje, pomoć adolescentima u odabiru budućeg zanimanja, problemi samopouzdanja, rad sa adolescentima.

Tamara Đukanović
Andragog i konstruktivistički psihoterapeut pod supervizijom

TERMINI SU POPUNJENI!

Bavim se individualnom psihoterapijom i radim sa odraslima. U dosadašnjem iskustvu pretežno sam se susretala sa temama kao što su depresija, anksioznost, obrazovni i karijerni izazovi, problemi u porodičnim i partnerskim odnosima, podrška u stresnim periodima usled promena sa kojima se klijent suočava kao i podrška u procesu tugovanja usled gubitka bliske osobe. Radim online na srpskom i engleskom jeziku.

Lea Mascarell Maričić
Lekar i REBT terapeut pod supervizijom


TERMINI SU POPUNJENI!

Od 2017te godine sam na edukaciji iz racionalno emotivno bihejvioralne terapije u Albert Elis institutu u Beogradu. U okviru edukacije od prošle godine radim sa klijentima. Teme sa kojima se susrećem u svom terapeutskom radu su raznovrsne, ukljucujući depresiju, anksioznost i poremećaje ličnosti. Fokus mog naučnog rada je upotreba modernih tehnologija (npr. smart phone aplikacija) i sporta u psihijatriji.

Tanja Polić
Master psiholog i edukant iz geštalt psihoterapije pod supervizijom

Termini za online i uživo seanse (u Beogradu)
11.01. 18:30-19:30

Magistrirala sam psihologiju na Moskovskom Drzavnom Univerzitetu “Lomonosov” na katedri za Neuro- i patopsihologiju. Trenutno sam na cetvrtoj godini edukacije iz Gestalt psihoterapije u EAPTI SEB i pre nekoliko meseci sam pocela individualno da radim sa klijentima. U svom dosadasnjem kako klinickom (Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr. Laza Lazarevic”; Specijalna bolnica za lecenje bolesti zavisnosti dr. Vorobjev), tako i vanklinickom radu sam se susretala sa raznovrsnom problematikom. Izdvojila bih rad sa ljudima koji pate od razlicitih bolesti zavisnosti, podrsku njihovim porodicama kao i probleme sa raznim “zastojima” u licnom i profesionalnom zivotu, probleme u komunikaciji, sa samopouzdanjem, anksioznost, strahove, depresivna stanja.
U svom radu se pre svega oslanjam na teoriju i metodologiju Gestalt psihoterapije, znanja i iskustva stecena u klinickom radu i formalnim i neformalnim edukacijama. Zajedno sa klijentom u bezbednom i podrzavajucem okruzenju istrazujemo kako da unapredi svoje svakodnevno funkcionisanje i da se nosi sa izazovima koje zivot donosi. Radim sa odraslim klijentima, na srpskom i ruskom jeziku, uzivo i online.

Vesna Petković
Master klinički psiholog i REBT terapeut pod supervizijo
m

Termini za online seanse
10.01. u  11-12h

Master iz kliničke psihologije završila sam na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Psihoterapeut sam pod supervizijom iz Racionalno emocionalne i kognitivno bihejvioralne psihoterapije Pridruženog trening centra Instituta Albert Elis u Beogradu. Edukovana sam i iz Terapije prihvatanjem i posvećenosti  i Terapije usmerene na saosećanje. Posedujem sertifikat za Organizacioni kognitivno bihejvioralni koučing. Bavim se rastom i razvojem ljudskog potencijala kroz psihoterapiju, savetovanje i koučing. Najčešće teme sa kojima sam se susretala u dosadašnjem psihoterapijskom radu su depresivnost, anksiozni poremećaji, panični napadi, fobije, bes, problemi u partnerskim odnosima. Pomoć koja je vama sada potrebna meni je trebala pre 20 godina. Znam kako je biti u ulozi klijenta i znam koliko psihoterapija može da pomogne da se prebrode psihički problemi i životne krize. Posle ličnog traumatičnog iskustva i oporavka nakon toga zahvaljujući psihoterapiji učvrstila se moja želja da se bavim psihologijom i psihoterapijom. To me je ojačalo i ubedilo da sa takvim iskustvom zaista mogu pomoći drugima i da svoje traumatično iskustvo mogu iskoristiti kao svoj potencijal za dalji lični napredak i rast. Seanse držim na srpskom jeziku online.

Ana Petrović
Psiholog i telesni psihoterapeut pod supervizijom


TERMINI SU POPUNJENI!


Glavne teme: doživljaji uznemirenosti, napetosti, preplavljenosti, pritiska, sputanosti, nesigurnosti, teskobe, nemoći, bezvoljnosti, odsustva smisla, teškoće u doživljavanju i izražavanju osećanja.

Alenka Kralj
Magistra edukacije sociologije, na naprednom stupnju izobrazbe iz psihoterpijskog pravca Transakcijske analize


Termini za online i uživo seanse (Pula)
13. 1. u 17-18h
13. 1. u 18-19h


Treninge za trenere neformalne edukacije pohađala u Zagrebu i Ankari (Turska). Stručno  se usavršavala u Madridu. Radila kao odgajatelj u domu za odgoj, profesor u srednjoj školi i stručni radnik u zaštitnoj radionici. Danas, edukant pod supervizijom. Odrasla u sportu, stasala kao igrač, trener i sudac, na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Na Barca Innovation Hub – Universitas educirala se iz područja neurobiologije u sportu. Služi se hrvatskim znakovnim jezikom. Hobi su joj trčanje, dugačke šetnje s labradoricom Folly, čitanje i putovanja, a najveća njena strast su ljudi. Iz toga proizlazi ljubav prema psihoterapiji i želja za savjetodavnim radom. Područje rada: psihoterapija prema principima TA, savjetovanje u sportu, savjetovanje za gluhe i nagluhe.

Tanja Adamović Davies
Master kliničke psihologije, psihodramski terapeut pod supervizijom

Termini za online i uživo seanse (u Beogradu)

12. 1.  u 15h-16h
12. 1. u 16h-17h


Završila sam osnovne i master studije iz kliničke psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a trenutno sam na četvrtoj godini edukacije iz psihodrame u Srpskoj psihodramskoj asocijaciji Moreno. U radu koristim eklektički pristup posebno usmeren na interpersonalnu i egzistencijalističku psihoterapiju budući da se redovno usavršavam pohađanjem dodatnih kurseva i obuka. Do sada sam radila sa osobama sa simptomima anksioznosti, depresije, sa osobama koje se nalaze na životnim prekretnicama, imaju teškoće u postavljanju granica, ponavljaju obrasce u odnosima kao i sa osobama koje su preživele nasilje u detinjstvu i nasilje u partnerskom odnosu. Od nedavno sam počela da radim sa parovima po Razvojnom modelu pa sam otvorena i za pružanje seansi ovog tipa. Trenutno volontiram kao savetnica u psihološkom i omladinskom savetovalištu  SOS ženskog centra iz Novog Sada, kao i u UBUNTU centru za razvoj ljudskih potencijala, gde sam honorarno zaposlena kao psihodijagnostičar. Počela sam da se bavim psihoterapijom u februaru 2020. godine uz redovnu individualnu i grupnu superviziju. Radim na srpskom i engleskom jeziku. 

Branka Mlinar
Psiholog i geštalt psihoterapeut

TERMINI SU POPUNJENI!


U svom radu se oslanjam na teorijska i praktična znanja stečena kroz studije, psihoterapijsku edukaciju i dosadašnje iskustvo u praksi. Na početku psihoterapijskog procesa se trudim da što bolje upoznam osobu preko puta sebe i da zajedno sa njom kreiram najbolji način na koji bismo mogli da radimo zajedno. Tokom zajedničkog rada, razmatramo alternativne načine gledanja na stvari, izazivamo ustaljene obrasce i načine mišljenja u cilju dostizanja zacrtanih terapijskih ciljeva. Trudim se da klijent sa svake seanse izađe osećajući se podržanije i radoznalije za istraživanje sebe i sveta oko sebe.

Ivana Mitrić
Magistra socijalne pedagogije, transakcijska analitičarka i specijalizantica psihoterapije

TERMINI SU POPUNJENI!


Donedavno sam radila kao stručna suradnica u visokom obrazovanju i u odgojnom savjetovalištu u Zagrebu, a danas sam vlasnica Psihogyma, centra unutarnje snage u Osijeku. Suautorica sam nekoliko znanstvenih radova, prikaza i publikacija s bogatim iskustvom u osmišljavanju i provedbi psihoedukativnih intervencija namijenjenih djeci, mladima i odraslima. Psihogym je prva „teretana” u Hrvatskoj za „osnaživanje iznutra” kroz usluge individualnog i grupnog savjetovanja i psihoterapije, uživo u Osijeku ili virtualno. Područja kojima se bavim su učinkovito roditeljstvo, partnerski i drugi interpersonalni odnosi te osobni razvoj s naglaskom na razvoj pozitivne slike o sebi, perfekcionizam, anksioznost i učinkovito nošenje s neugodnim emocijama, životnim promjenama i krizama. Klijenti s kojima radim su mladi i odrasli, s naglaskom na djevojke i žene.

Ivana Seratlić
Master socijalna radnica i psihodramska savetnica

Termini za online uvodne grupne psihodramske seanse
15. 01. 2022. 11.00 – 13.30h

Trenutno sam na edukaciji za psihodramsku psihoterapeutkinju pri RAIP-u (Regionalna Asocijacija za primenu psihodrame i integrativne psihoterapije). Završila sam uvodni kurs iz transakcione analize. Jedna sam od kreatorki i voditeljki programa grupa podrške “Pomoć pomagačima” te su mi bliske teme za rad: upravljanje stresom na poslu, prevencija sindroma izgaranja, sekundarna traumatizacija, rad sa emocijama, rad na granicama, rad na snagama i postraumatski rast. Imam višegodišnje iskustvo u kreiranju različitih obuka i radionica za lični rast i razvoj. Godinu dana vodim program grupa podrške, a radim uživo i online na srpskom jeziku. Ispunjava me rad sa grupom, te želim da dam doprinos inicijativi sa 2 uvodne online grupne seanse (informativno -iskustvenog karaktera) na temu: “Susret sa grupnom psihoterapijom”. Na ovoj grupnoj seansi imaćete priliku da se upoznate sa pravilima i principima grupne terapije, zatim priliku da se predstavite kroz kreativan psihodramski način rada i mapirate (i podelite koliko vam prija) glavne teme kojima bi voljeli da se bavite na terapiji. U grupnom radu se poštuju principi povjerljivosti i dobronamjernosti, a predviđen je rad u maloj grupi od 6 do 8 osoba. Ukoliko želite da imate više informacija o mom obrazovanju i radu možete posetiti https://www.centarzapodrsku.rs/ivana-seratlic/

Jelena Dragaš
Diplomirani psiholog i geštalt psihoterapeut

TERMINI SU POPUNJENI!


Po zvanju sam diplomirani psiholog Beogradskog univerziteta, po opredeljenju humanista životne škole, te sam odabrala da se bavim geštalt psihoterapijom, iz koje puno i neprestano učim i u kojoj iskreno uživam. Istovremeno, imam želju i nastojanje da to svoje znanje i uživanje podelim sa svima onima koji žele da rade na sebi, rastu i razvijaju se. U svom radu usmerena sam na čoveka u celosti, u sada i ovde, radoznala i zainteresovana za zajedničko istraživanje nesvesnog, s ciljem prevođenja u svesno, na integraciji iskustva, podršci, kao i na rešavanju i olakšavanju aktuelnih i hroničnih životnih problema, kriza, poteškoća i zastoja. Duboko verujem da svako od nas nosi u sebi potencijal da svoj život kreira i živi na najkvalitetniji mogući način, a u domenu lične odgovornosti je da se potrudi da to i realizuje.
Najviše iskustva imam u radu sa odraslima, koji osećaju anksioznost, tugu, krivicu, stid, bespomoćnost, usamljenost, nezadovoljni su ili prolaze kroz životnu krizu, gubitak, porodični ili parnerski problem, imaju poremećaj ishrane, nisko samopouzdanje, neprorađen traumatski doživljaj, psihosomatske tegobe, problem sa učenjem, donošenjem odluka ili ispoljavanjem besa ili ljutnje.

2 responses to “Besplatne seanse tokom praznika: prijavite se za podršku terapeuta”

 1. Bojana Maricevic

  Like

  1. Draga Marija,

   ako želite da zakažete seansu kod koleginice, šaljem Vam uputstvo.

   Kako da zakažete seansu?
   Odaberite psihoterapeuta sa liste koja je pred vama kao i konkretan termin koji je dostupan. Vodite računa da možete odabrati jedan termin po osobi, kao i da termin morate navesti precizno i prijaviti se za njega najmanje 48h pre održavanja samog termina.
   Na adresu besplatneseanse@gmail.com pošaljite nam:
   – svoje ime i prezime,
   – broj telefona i imejl,
   – u par rečenica opišite pitanje / temu / problem s kojim se javljate za jednu besplatnu seansu.
   (Ukoliko ne zakazujete za sebe, važno je da imate saglasnost i sve navedene podatke osobe za koju zakazujete seansu.)
   Dobićete imejl kao potvrdu da je zakazivanje bilo uspešno. U sledećih nekoliko dana kontaktiraće vas izabrani psihoterapeut sa detaljima o seansi. Za bilo kakve izmene vezane za termin ili lokaciju, dogovaraćete se direktno sa psihoterapeutom.
   Prijave ćemo primati do 25. 12.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: